Literatura

Več informacij in naročila literature Založbe Ajda: tukaj.

Publikacije

Spiritualna astronomija

Knjižica SPIRITUALNA ASTRONOMIJA švicarskega matematika, fizika, astronoma in učitelja dr. Wolfanga Helda je zelo koristna pri razumevanju narave in človeka v odnosu do vsega, kar nas obdaja. Knjižica osvetljuje marsikatere pojme, ki jih koristno uporabljamo pri biološko-dinamični pridelavi hrane. 

Demeter čebelarjenje

Günter Friedmann je priznan Demeter čebelar v svetu. Pomembno je sodeloval pri oblikovanju smernic za ekološko in Demeter čebelarjenje in bistveno prispeval k razvijanju alternativnih metod za reguliranje varoje. Knjižica DEMETER ČEBELARJENJE je zapis tridnevnega seminarja, ki ga je imel za slovenske čebelarje. Dodatek so aktualne smernice, katerih pridrževanje je pogoj za dodeljevanje pravice do uporabe svetovne blagovne znamke Demeter. 

Bio čebelarjenje

BIO ČEBELARJENJE je zapis treh predavanj avtorja Setvenega priročnika, Matthiasa Thuna, ki je po temeljni izobrazbi čebelarski mojster. Bralcu zapisi približajo, kako krepiti zdravje čebel s čebelarjenjem v skladu s kozmičnimi ritmi, kako se boriti proti čebeljim parazitom z uporabo Steinerjevih principov upepeljevanja škodljivcev in izdelovanjem lastnih škropiv. Sooča se z (ne)smisli modernih čebelarskih pristopov, problemom uporabe kemije v poljedelstvu in problemom alopatskih zdravil za čebele. 

Antropozofska medicina

Dr. phil. Johannes Zwiauer je po poklicu kemik in farmacevt. Vodil je farmacevtsko podjetje Weleda na Dunaju. 50 let je sooblikoval celostno antropozofsko medicino kot ta izhaja iz zapuščine Dr. Rudolfa Steinerja. V knjižici ANTROPOZOFSKA MEDICINA nam predstavlja medicino, ki človeka ne obravnava le kot skupek snovi, ki jih lahko izmerimo, temveč kot živo bitje, katerega telesne substance prežema energija življenja, duševnosti in človeku lastnega duha. Predstavi nam medicino, ki pri vprašanju zdravja vse te nivoje bitja upošteva. Predstavi razliko med modernim odpralvjanjem simptomov bolezni in resničnim zdravljenjem, obravnava pomen in smisel bolezni, v čem so utemeljene sile samoozdravitve in predstavi bistvene vire zdravil, ki jih uporablja antropozofska medicina. V knjižici najdemo odgovore na celo vrsto konkretnih vprašanj. 

Celostna prehrana 2, sedem žit v prehrani

CELOSTNA PREHRANA 2, SEDEM ŽIT V PREHRANI antropozofskega strokovnjaka za prehrano Michaela Kassnerja predstavlja nadaljevanje vsebine knjižice Celostna prehrana 1. Približa pomen žit žit v prehranjevanju, bogastvo pestrosti žit, ki spremljajo človeka skozi zgodovino in vpliv posameznih žit na človeka. Vrsta odgovorov na vsakodnevna vprašanja prehranjevanja daje knjižici posebno vrednost. 

Kontakt

Uradni podatki

Združenje Demeter Slovenija

Modri

Cert ID: 0045/00048

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Združenje Demeter Slovenija
Matična številka: 4075641000