Biodinamična kmetija Pri Cajhnu, Videmšek

Biodinamična kmetija Pri Cajhnu, Videmšek
Prešernova 26, 1233 Dob

01 721 20 03
041 894 688

pricajhnu.si

PONUDBA: Pira, pirina moka, pirin zdrob, pirina kaša, ajdova moka, ajdov čaj, krompir, sezonska zelenjava (korenje, rdeča pesa, koleraba, česen, čebula …). Možnost obiska kmetije za skupine. 

PRODAJA: Na kmetiji po predhodnem dogovoru

OPIS: Na Biodinamični kmetiji Pri Cajhnu smo se z biodinamiko srečali že davnega leta 1998 ter takoj začeli prakticirati biodinamična načela v pridelavi hrane, ter med prvimi v Sloveniji prejeli Demeter certifikat še preden je bilo sploh mogoče pridobiti slovenski ekološki certifikat. Tako nam biodinamika ne pomeni zgolj način pridelave, temveč tudi način življenja. Na 7 ha veliki kmetiji skrbimo za nekaj krav s podmladkom in krškopoljskih pujsov (slovenska avtohtona pasma), sicer pa pridelujemo žita in različne poljščine.

LOKACIJA: Na avtocesti Ljubljana – Maribor zavijete na izvoz Domžale, nato desno čez nadvoz in vozite naravnost (čez semaforizirano križišče, rahel vzpon skozi gozdiček), dokler ne zagledate table Dob (semaforizirano križišče) in zavijete desno. Vozite naravnost mimo osnovne šole in tretja na desni je hiša marelične barve, na kateri najdete tudi tablo z napisom.

STATUS: V Demeter kontroli od leta 1998, v ekološki kontroli od leta 1999.  

Stopite v stik

Združenje Demeter Slovenija
Planina 111
5270 Ajdovščina

Združenje Demeter Slovenija

Modri

Cert ID: 0045/00048

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Združenje Demeter Slovenija
Matična številka: 4075641000