PONUDBA: Ponujamo vina različnih letnikov in sort. Ravno tako ponujamo različna žganja, oljčno olje, vložene oljke in nekaj vložene zelenjave.

PRODAJA: Prodaja je v glavnem usmerjena v gostinstvo. Veliko se dela na izvozu. Lahko nas tudi poiščete in v kleti okušate vina, suhomesnate dobrine, domač kruh in še kaj. Prodaja vina je mogoča vsak dan (je vedno nekdo doma), degustacije po predhodni najavi na telefon ali elektronski naslov.

OPIS: Kmetija kmetuje na 29 ha površin. 24 ha je namenjenih vinogradom, na katerih je posajenih okrog 120.000 trt. 2,5 ha je namenjenih oljčnikom, v kateri raste 450 dreves. 0,3ha je namenjenih za vrtnine v glavnem za lastne potrebe. Okrog 3 ha pa je posejanih z deteljo. Kmetija je leta 2002 pričela z uporabo ekoloških praks z letom 2009 pa vstopila v kontrolo ekološke pridelave. V letu 20013 se je vključila v Demeter kontrolo.

LOKACIJA: Iz smeri Izole: na prvem krožnem zavijete levo, peljete do konca ulice mimo Droge, v T križišču zavijete levo, prečkate obvoznico, se peljete še 7 km in pridete v vas Korte. Potem se peljete še naprej do druge table Korte, v križišču naravnost mimo zadružnega doma, še 400m in vas tabla na vaši levi opozori, da ste prispeli do kleti Korenika&Moškon.
Iz smeri Kopra: na avtocesti Vertoki-Koper izberete izvoz Pula, peljete proti mejnemu prehodu Dragonja v dolikini (ko se konča tripasovnica) vas tabla na desni opozori, da je pred vami križišče za Korte, zavijete desno  in se po ozki poti povzpnete v vas Korte. Pred cerkvijo izberete cesto, ki vas pelje pod cerkvijo. V križišču zavijete levo in se peljete še 400m ter tako pridete do table na vaši levi strani Dobrodošli Korenika&Moškon.

​STATUS: Od leta 2009 v ekološki kontroli, od leta 2013 v Demeter kontroli.

Stopite v stik

Združenje Demeter Slovenija
Planina 111
5270 Ajdovščina

Združenje Demeter Slovenija

Modri

Cert ID: 0045/00048

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Združenje Demeter Slovenija
Matična številka: 4075641000