Seminar z Ralfom Rossnerjem: Svetlobna korenina - rastlina s potencialom

Nazaj

petek, 6. april 2018

Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede Pivola 10, 2311 Hoče pri Mariboru

Ekološka kmetija „Zlate misli“ v sodelovanju s Fakulteto za kmetijstvo in biosistemske vede iz Maribora organizira Predavanje in seminar
z Ralf-om Rößner-jem 6.4. in 7.4. 2018 Svetlobni koren - Rastlina s potencialom (prihodnosti) Dioscorea batatas

Oris vsebine predavanja:

Tokrat se bomo lotili pomena svetlobnega korena kot prehranske rastline za kmeta, vrtnarja, potrošnika; tudi pri terapiji kot zdravilna rastlina. Posebej pa bo naša pozornost usmerjena k vprašanjem pravilnega skladiščenja, predelavi in izdelavi negovalnih/prehranskih izdelkov iz svetlobnega korena.

V sobotnem seminarju se bomo poglobili v temo petkovega predavanja - tako si bomo še bolj podrobno pogledali in se tudi praktično lotili pridelave, predelave in uporabe svetlobnega korena:

- skladiščenje korenin,
- predelava svetlobnega korena
- uporaba v vsakdanjem življenju – kje in na kakšen način?

Skupaj bomo tudi posadili del letošnje grede/pridelave svetlobnega korena – torej ne samo poslušali, temveč tudi z rokami naredili!

Več o svetlobnem korenu si lahko preberete na www.lichtwurzel.info, lahko pa si ogledate slike pridelave na http://www.zlate-misli.si/svetlobni-koren.html

Naš predavatelj za ta dva dneva bo Ralf Rößner, ki nas je s svojo doživeto razlago življenja okoli nas že večkrat navdušil. Je raziskovalec na področju vode in je razvil več naprav za revitalizacijo vode. Prav tako raziskuje učinkovanje subtilnih moči na človeško življenje; v Evropo je vpeljal  pridelavo svetlobnega korena. Živi v Nemčiji v bližini Nürnberga.

Kdaj in kje?

Petek, 6.4. ob 17. uri – predavanje na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede Pivola 10, 2311 Hoče pri Mariboru (predavanje bo predvidoma trajalo do 20. ure)

Sobota, 7.4. od 9-ih do 15-ih - poglobljena predavanja s praktičnim delom na Ekološki (biodinamični) kmetiji Zlate Misli Matjaž Turinek s.p., Jareninski Dol 2, 2221 Jarenina. V soboto bo tudi skupno kosilo.

Seveda bosta oba dneva druženja prevajana v slovenščino!

Kako in kje se prijaviti?

Na celoten seminar se je potrebno prijaviti preko e-pošte zlatemisli@gmail.com najkasneje do 4.4.2018 oz. do zapolnitve prostih mest.
Prijave so obvezujoče in je potrebno po potrditvi le-te poravnati kotizacijo.

Kotizacija za celoten seminar (petek in sobota) znaša 65 eur in vključuje plačilo honorarja ter potnih stroškov predavatelju, stroške materiala, organizacije, prevajanja, hrano in pijačo v času seminarja ter plačilo DDV-ja. Če se kdo zaradi finančnih razlogov ne more udeležiti seminarja, nam naj piše s kratko obrazložitvijo svoje situacije.
Možno se je udeležiti tudi samo predavanja v petek popoldne. V tem primeru se ni potrebno prijaviti, prispevek za predavanje pa znaša 15 eur in se plača pred predavanjem. Za študente Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede je vstop na predavanje prost.

Veselimo se ponovnega srečanja z Vami in z gospodom Rößner-jem ter verjamemo, da bo ponovno zelo zanimivo in polno novih vprašanj, spoznanj ter prijateljstev!
Vljudno vabljeni!

Za organizatorje:
Matjaž Turinek l.r.

Kontakt

Uradni podatki

Združenje Demeter Slovenija

Modri

Cert ID: 0045/00048

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Združenje Demeter Slovenija
Matična številka: 4075641000